סט אחד של מיסבים ליניאריים מכיל : 4 יחידות של מובילים (2 זוגות), 2 יחידות של כלובים ו-8 יחידות של ברגי קצה.
דוגמאות להתאמה רגילה
המבחר הגדול של מיסבים ליניאריים יכול להיות בשימוש בכל כיוון. המובילים יכולים להתחבר לבסיס מבנה המחליק בשתי דרכים : ע"י שימוש בחורים עם הברגה או שימוש בחורים החלקים.
הערה : חורי עיגון בהתאם לתקן ISO ותקן DIN.
כיוונוני העמסה תחילית למיסבים ליניאריים
על מנת להבטיח תנועה ללא חופש ועל מנת להגביר את הקשיחות ואת הדיוק של המיסב הליניארי, התאמה של העמסה תחילית היא רצויה.
בכדי להתאים את ההעמסה התחילית בצורה אחידה, PM מספקים ברגי חיבור בעלי תכנון מיוחד מסוג GD. ברגים אלו מומלצים אם נעשה שימוש בחורים החלקים של המוביל המועמס בהעמסה תחילית ובחורים המוברגים של מבנה הבסיס. ברגי GD מאפשרים מרווח מוגדל בחורי ההרכבה.
צריך להיות בורג העמסה תחילית עבור כל בורג התקנה לאורך המוביל. גודל בורגי ההעמסה התחילית תלוי בגודל של המוביל.
גודל ההעמסה התחילית תלוי בגודל של המוביל המועמס ובקשיחות של מבנה הבסיס. בהתבסס על נסיוננו, אנו ממליצים על גודל העמסה תחילית, תחת תנאים רגילים, שיהיה בתחום של 2%-20% מהעומס המותר C. עבור מיסבים ליניאריים מסוג N+O אנו ממליצים על 2.5% C/
לאפליקציות תחת תנאים רגילים, ניתן לבחור המלצות לגבי כיווני ההעמסה התחילית בטבלאות 1,2,3 .
בתמונות הבאות ניתן לראות שיטות שונות להעמסה תחילית.
הגבלות על המהלך המומלץ
המהלך צריך להיות מוגבל ע"י חלקי המכונות או ע"י שימוש במגבילי קצה אלקטרוניים (limit switch). לא ניתן להשתמש בכלובים כמגבילי הקצה!
אם הכלובים ישמשו כמגבילי הקצה הם יכולים לפגוע בפני השטח של המובילים. לכן, אנו ממליצים על שימוש במגבילי חירום קשיחים. מגבילי חירום אלו צריכים להיות מותקנים בקו אחד עם ציר המיסב, על מנת למנוע עומסים נוספים ומומנטים על המיסב הליניארי.
הבדלים בין אורכי המובילים
באפליקציות בהן משתמשים במובילים בעלי אורכים שונים וכאלה בהם הכלוב יוצא מההעמסה התחילית, אנו ממליצים על שימוש בכניסות מעוגלות עבור המובילים הקצרים. אנא הוסיפו RI בעת הזמנה כזו. (לדוגמה מוביל מסוג RSD-6300RI).